Cazări pe alese
3 castele de vis în Ținutul Conacelor
Vă propunem să „intrați" în trei castele de vis, din județul Covasna, îmbibate cu istorie, tradiţie, relaxare și romantism. Călătoria începe departe de aglomerația orașelor pe tărâmul liniștit al conacelor și al castelelor primitoare.
1. Zabola Estate – Zăbala
Domeniile istorice ale familiei Mikes sunt printre acele castele de vis din județul Covasna care vă fac să vă simțiți ca într-o pictură de Monet, în care abundența culorilor vă uluiește și vă duce direct în anii '20. Unii spun că l-au văzut chiar pe Hercule Poirot furișându-se afară din sufragerie. Locația este de 600 de ani reședința familiei, iar clădirile din diferite epoci, folosite pentru cazarea musafirilor, se află într-un parc de 50 hectare. În ciuda faptului că cea mai radicală reformă din anii '20 i-a decimat rezultatul muncii de peste secole, familia Mikes continuă tradiția de 600 de ani de a readuce Domeniul Zăbala la strălucirea lui de altădată.
2. Castle Hotel Daniel – Tălișoara
Castelul a fost construit în prima jumătate a secolului XVII, acesta fiind declarat monument istoric. Pereţii seculari ai castelului de la Tălişoara parcă şoptesc şi azi poveşti nespuse. Privindu-i picturile murale ţi se dezvăluie o lume fascinantă a nobililor de odinioară. La Castelul Daniel, vraja vremurilor de altădată se îmbină perfect cu confortul contemporan, cu delicioasele bucate reinterpretate servite la restaurant. Fiecare dintre cele opt camere ale castelului are câte o poveste de spus. Pereții din piatră naturală, grinzi din lemn, mobilier artistocratic și sunet medieval. Aerul medieval se resimte puternic în Camera Poarta Castelului. Istoria sa derivă din urmele lăsate de însăși poarta castelului, locul unde paznicul veghea maiestoasa locație.
3. Castelul Kalnoky – Micloșoara
Printre cele mai importane castele și conace din județul Covasna se află și Castelul Kálnoky din Micloșoara, unde este amenajat Muzeul Vieții Transilvănene. Istoria castelului și a familiei cu acest nume se întinde pe mai mult de cinci secole. Muzeul își propune însă mai mult decât să reconstituie istoria unei familii. Proprietarii și-au asumat astfel inițiativa unică de a arăta ce însemna viața nobililor din zonă prin obiectele recuperate, donate sau cumpărate, de la arme autentice rămase din luptele duse de Kalnoky cu turcii, la scrinuri, sobe spectaculoase, reconstituiri ale vestimentației de epocă, sau chiar un pian Streicher original, același model pe care îl folosea și Johannes Brahms. Muzeul ocupă întregul parter al fostului conac de vânătoare din Micloșoara.
Vizitați județul Covasna
Imaginați-vă un prânz servit pe iarbă, cu un gulaș gătit la ceaun, lângă o felie zdravănă de pâine cu cartofi. La desert, savurați un kürtőskalács învelit într-o crustă crocantă de zahăr, şi încheiați cu un pahar de pălincă aromată. După un asemenea ospăţ, vă relaxați într-o piscină cu apă minerală. Cam așa sunt vacanțele în județul Covasna: savuroase, simple, autentice, tradiționale, relaxante. Pentru aventurieri și cei dornici să descopere comorile zonei, recomandăm Cele șapte minuni ale județului Covasna.