Idei de călătorii
4 castele și cetăți din inima României, învăluite în mister

În călătoria ta prin tărâmurile pline de istorie și mister ale României, printre dealuri și păduri, te așteaptă castele și cetăți care îți vor dezvălui povești ce au rezistat testului timpului. Despre fiecare ai auzit câte ceva. Poate chiar le-ai vizitat pe unele dintre ele. Dar hai în continuare cu noi să descoperi și altă perspectivă, care sigur îți va face chef de vizitat!
Castelul Bran - Poarta către legenda lui Dracula
La poalele Munților Carpați, Castelul Bran îți deschide porțile către mituri și legende ale lui Dracula. Acest loc iconic este înconjurat de peisaje pitorești și oferă o incursiune în atmosfera gotică a Evului Mediu. Aici poți să descoperi camerele sale enigmatice, podurile și turnurile ce te vor teleporta în lumea misterioasă a vampirilor și nobilimii medievale.
Sunt celebre în toată lumea petrecerile care se dau aici de Halloween. Până în anul 2022, Castelul a avut peste 720.000 de vizitatori.
Dacă nu știai deja, Castelul Bran este amplasat la intrarea în pasajul Rucăr-Bran din județul Brașov, pe drumul spre Câmpulung.
Program de vizitare:
- 1 octombrie - 31 martie
De marți până duminică de la 9:00 la 16:00 (ultima intrare), iar luni de la 12:00 la 16:00 (ultima intrare)
- 1 aprilie – 30 septembrie
De marți până duminică de la 9:00 la 18:00 (ultima intrare), iar luni de la 12:00 la 18:00 (ultima intrare).
Mai multe informații: https://castelulbran.ro/.
Castelul Corvinilor - Bijuteria goticii Transilvane
În inima Hunedoarei, te vei întâlni cu nobilimea medievală la Castelul Corvinilor. Cu o istorie ce se întinde pe mai multe secole, acest castel impresionant impresionează prin arhitectura sa gotică și grădinile sale fermecătoare. Fiecare colț ascunde povești de curaj, trădare și romantism, transformând vizita ta într-o călătorie în timp.
Trebuie să știi că acest castel reprezintă nu doar un monument unic în România, dar este și printre cele mai atractive din Europa. A fost și decor de film.
Are un farmec aparte datorită diferitelor stiluri de construcții, a inovațiilor vremurilor, atât pe plan militar, cât și civil, dar mai ales poveștilor născute pe baza vieții deloc plictisitoare de la curte.
Program de vizitare
Luni - 12:00-17:00
Marți - Duminică – 09:00-17:00
Mai multe informații: https://castelulcorvinilor.ro/.
Cetatea Alba Carolina - Simbol al României
Străbate zidurile impresionante ale Cetății Alba Carolina din Alba Iulia și simte pulsul istoriei. Construită în stil baroc, cetatea reprezintă un adevărat simbol al unității naționale. Descoperă bastioanele, porțile și fortificațiile care au rezistat timpului, toate adăpostind povești fascinante despre lupte pentru independență și momente de mare importanță istorică.
Fortificația Alba Iulia este cea mai mare Cetate din România. Impresionant este că stă în picioare de mai bine de 300 de ani!
„Cetatea Alba Carolina a cunoscut în ultimii ani transformări spectaculoase, care o fac tot mai vizibilă pe „tortul” turistic al Europei. În paralel cu lucrările de restaurare, cofinanțate din fonduri europene, s-a avut în vedere si valorificarea patrimoniului său cultural de excepție. Fortificația este locul în care au loc festivaluri culturale, se aud orchestre celebre, unde concertează artiști de top, români și străini”, scrie pe site-ul oficial.
Program de vizitare:
Pe Traseul „Porțile Cetății”, programul este liber, deschis non-stop.
Mai multe informații: https://albaiuliaqr.ro/cetatea-alba-carolina/.
Cetatea Făgăraș - Povești despre cavaleri și domnițe
Pornește într-o călătorie în inima Transilvaniei și explorează Cetatea Făgăraș. Cu o istorie bogată și multiple etape de dezvoltare, cetatea a fost martora unor momente cruciale în istoria României. Descoperă sala tronului, tunelurile subterane și turnurile de apărare, retrăind vremurile de glorie ale Cavalerilor Teutoni și ale domnitorilor români.
Știai că Cetatea Făgăraşului a fost, începând cu a doua jumătate a secolului al XVI-lea şi mai cu seamă în secolul al XVII-lea, reşedinţă nobiliară şi princiară importantă?
Program de vizitare:
Vara, 4 Aprilie – 30 Septembrie:
Luni: Închis
Marți – Vineri: 08:00-18:00
Sâmbătă – Duminică: 10:00-18:00
Iarna, 1 Octombrie – 3 Aprilie
Luni: Închis
Marți – Vineri: 08:00-17:00
Sâmbătă – Duminică: 09:00-17:00
Mai multe informații: https://cetateafagarasului.com/.
Așadar, prietene călător, lasă-te prins în vraja acestor locuri pline de mister și descoperă istoria și frumusețea României într-un mod cu totul aparte! Fiecare castel și cetate te așteaptă cu poveștile sale captivante.
Aventura începe acum!