Top7
7 castele unde să mergi cu Regina ta, în Luna Femeii
Iată 7 castele de poveste unde puteți petrece momente magice împreună:
1. Castelul Peleș - Sinaia
Probabil că nu te miri că primul din listă este Castelul Peleș. Acesta a fost construit la iniţiativa unui Rege, a primului Rege al României, Carol I, mai exact, în anul 1874. Deci cu siguranță este un loc cu magie, potențial și multe de văzut și învățat. Și cu certitudine regina ta se va simți bine aici.
Dacă mai iei în considerare și natura înconjurătoare, atunci locul este cu adevărat perfect pentru a fi vizitat în luna martie, când totul revine la viață.
2. Castelul Bran - județul Brașov
Dacă sunteți spirite aventuroase, atunci pregătiți-vă să vă avântați în lumea legendelor și a miturilor românești. Castelul Bran vă va cuceri cu aura sa misterioasă și vederile spectaculoase.
Vizitați împrejurimile sale pline de culoare și poveste, iar apoi relaxați-vă la o cină romantică într-unul dintre restaurantele pitorești din zonă.
3. Castelul Corvinilor - Hunedoara
Cunoscut și sub numele de Castelul Huniazilor, acest loc emblematic îmbină stilurile gotic și renascentist într-o armonie fascinantă.
Vă puteți plimba pe aleile sale impunătoare și vă puteți lăsa fascinați de povestea sa tumultoasă. Nu uitați să vă faceți poze de neuitat în fața acestui monument impresionant!
4. Castelul Cantacuzino - Bușteni
Situat la poalele Munților Bucegi, acest castel cu o arhitectură distinctă vă va răsfăța cu o priveliște încântătoare și o atmosferă regală. Încântați-vă privirile cu detaliile sale arhitecturale și bucurați-vă de un picnic romantic în grădinile sale împrejmuite de natură.
Alegeți acest loc dacă sunteți fan al serialelor, pentru că celebrul Wednesday a fost filmat aici!
5. Palatul Mogoșoaia - București
La doar aproximativ 15 km distanță de București se află o adevărată bijuterie istorică: Palatul Mogoșoaia, care timp de aproape 120 de ani a fost în posesia familiei Brâncoveanu.
Construit în stil românesc renascentist (denumit și stil Brâncovenesc), palatul și complexul de la Mogoșoaia îmbină elemente venețiene și otomane, oferind o priveliște impresionantă. Aici veți descoperi „palatul” propriu-zis, curtea interioară, Turnul Porții, Cuhnia (bucătăria veche), Vila Elchingen (fosta casă de oaspeți), ghețăria, cavoul familiei și sera de flori.
În parcul palatului veți găsi și Biserica „Sfântul Gheorghe", o livadă încântătoare și grădini adiacente. Este locul ideal pentru a petrece o după-amiază relaxantă în afara agitației Bucureștiului.
6. Castelul Daniel din Vârghiș, județul Covasna
Cu peste 350 de istorie, dar și foarte mult gust, Castelul Daniel din Tălișoara, județul Covasna, este locul perfect pentru o mini-vacanță specială. Are 20 de camere amenajate tematic.
Locația este o adevărată perlă. A devenit astfel după ce castelul a fost cumpărat, în 2010, de familia Rácz, care l-au restaurat cu ajutorul fondurilor europene și l-a transformat într-un hotel cu stil. Și-a deschis porțile în 2011 pentru turiști din toată țara și din străinătate, care doresc să încerce stilul de viață al nobilimii de altădată. A avut de atunci peste 100.000 de vizitatori.
Dacă vrei ceva special, trebuie să ajungi și aici!
7. Castelul Kálnoky, din Micloșoara, județul Covasna
Tot în județul Covasna se află și Castelul Kálnoky. Aici se află și Muzeul Vieții Transilvănene. Subsolul castelului găzduiește o cafenea-vinărie. În preajma castelului sunt casele de oaspeți ale contelui Kálnoky, unde poți să închiriezi spații de cazare pentru aproximativ 20 de oaspeți, poți să te bucuri de bucate locale speciale și să mergi în diferite excursii pentru delectare.
Deci, călătorule, nu mai sta pe gânduri! Alege unul dintre aceste castele fascinante și pregătește-te pentru o experiență de neuitat alături de Regina ta în luna Femeii!