7 observatoare de urși inedite din Transilvania

7 observatoare de urși inedite din Transilvania
Află mai multe despre 7 observatoare de urși, locații inedite din Transilvania, care anual sunt vizitate de mii de turiști.

România are cea mai mare populație de urși din Europa. Un sfert din urşii Europei trăiesc în Covasna, Harghita şi Braşov. Iar a-i vedea în habitatul lor natural, este o experiență unică. Uite unde poți să faci acest lucru în siguranță. 

 

1. Băile Tușnad, județul Harghita

Observatoare de urşi se găsesc la Băile Tuşnad. Funcţionează cu un succes uriaş din mai 2017. După mulţi ani de cercetare, faimosul fotograf peisagist şi arhitect al punctelor de observare a animalelor sălbatice Bence Máté a decis să vină pe această pajişte deosebit de frumoasă. Un criteriu important în alegerea şi proiectarea locului era potenţialul de a face fotografii de calitate din observatorul de animale. Bence a visat un observator contemporan, care satisface fiecare nevoie, proiectat special pentru acest loc. Din observatorul închis, acoperit şi creat pentru a oferi siguranţă pe durata observării ursului, se poate fotografia confortabil ursul în mediul său natural, prin geamurile mari de sticlă, chiar şi pe vreme ploioasă.

 

observatorul de ursi, baile tusnad, judetul harghita, urs brun

Foto: https://observatordeursi.ro

 

2. Gheorgheni, județul Harghita

În județul Harghita sunt, de altfel, mai multe observatore de urși. Aceastea au luat naștere din încercarea de a ține urșii în habitatul lor natural. Dezvoltatorii au început să hrănească intensiv animalele sălbatice, pe propiile lor teritorii. Au dezvoltat observatoarele în așa fel, încât turiștii să poată vedea animalele sălbatice în mediul lor natural. Observatoarele se află in cele mai frumoase zone Transilvănene, la 17 km distanță de Gheorgheni.

 

observatoare de ursi gheorgheni, judetul harghita, urs brun

Foto: https://observatordeursi.eu

 

3. Lacul Sfânta Ana, județul Harghita

La alegerea şi proiectarea locului de observare a fost un criteriu important potenţialul de a face fotografii de calitate excelentă din observator. Deşi funcţionează ca un punct de observare a animalelor pentru turişti, adică programul se conformează nevoilor turiştilor – este garantat –, că şi din punct de vedere fotografic este cel mai bun loc de observare al ursului din Transilvania şi poate în întreaga lume. La proiectarea şi construcţia locului s-a avut în vedere ca şi fotografii amatori sau pasionaţi să poată facă fotografii excepţionale din observatorul.

 

observator de ursi lacul sfanta ana, judetul harghita, urs brun, urs brun cu pui, pui de urs

Foto: https://observatordeursi.ro

 

4. Zărnești, județul Brașov

Un alt observator de urşi se află în destinația de ecoturism Zărnești – Piatra Craiului. Vizita aici poate fi făcută cu un tur de mică dificultate, în grupuri de 2 -10 persoane. Deoarece urșii care vin la observator sunt sălbatici, ora la care vin pentru o gustărică variază, neexistând garanții că vor veni pe lumină. Totuși rata de succes la vizionarea urșilor la observator este foarte mare, ceea ce face această activitate una atractivă pentru oaspeții de toate vârstele.

 

observatorul de ursi, zarnesti, piatra craiului, urs brun

Foto: www.eco-romania.ro

 

5. Bodoc, județul Covasna

După-amiază, când urșii pornesc să-și caute hrană, scena de la cinematograful urșilor din comuna Bodoc, județul Covasna se umple cu o lumină spectaculoasă, ca natura să poată arăta în cea mai bună lumină regele pădurii. Urșii pot fi observați în deplină siguranță în mediul lor natural, totodată locul este ideal pentru a face fotografii perfecte.

 

observatorul de ursi, bodoc, judetul covasna, urs brun

Foto: Medvemozi

 

6. Zăbala, județul Covasna

Observarea urșilor este o activitate frumoasă în sine. Înainte de apusul soarelui vei fi condus în direcția pădurilor aflate pe pantele Carpaților pe terenuri private. Este posibil să treacă chiar și o oră până ca primul urs să-și facă apariția, între timp este posibil să vedeți și alte animale. Totuși, este bine de avut mereu în vedere că animalele sălbatice sunt foarte timide atunci când sunt în habitatul lor natural.

 

observatorul de ursi zabala, judetul covasna, urs brun

Foto: www.visitcovasna.com

 

7. Râșnov, județul Brașov

Turiștii dornici să privească animalele sălbatice în habitatul lor natural, pot vizita observatorul de urși special amenajat, aflat într-o zonă care oferă peisaje spectaculoase. Din acest loc sigur, turiștii pot admira, fotografia sau filma timp de câteva ore carnivore mari, în special urși, dar și lupi sau mistreți. Sezonul de observare a animalelor sălbatice este cuprins între lunile martie și noiembrie, iar turiștii pot merge doar însoțiți de un maestru de vânătoare, care se asigură permanent că nu există niciun risc pentru aceștia.

observatorul de ursi, rasnov, judetul brasov, urs brun

Foto: https://radsor.ro/observatorul-de-ursi-de-la-rasnov/

 

Vizitați Transilvania!

Pentru alte obiective și atracții turistice importante vă propunem să vizitați județele Harghita, Bistrița-Năsăud sau Sălaj.

Află tot ce te interesează despre voucherele de vacanță

Dacă ești beneficiar de vouchere de vacanță (sau, cum ne place nouă să le spunem – tichetul spre experiențe de neuitat), intră aici să fii la curent cu ceea ce contează!

Postări recente

×

Îți place ceea ce vezi? Alătură-te grupului nostru de Facebook special creat pentru călători cu vouchere de vacanță și descoperă destinații de vis și oferte exclusive pentru experiențe memorabile!