Idei de călătorii
Descoperă latura sălbatică a Transilvaniei: 5 locuri de neratat
Transilvania se numără printre cele mai pitorești regiuni ale României. Așa că, dacă pe 3 martie se celebrează Ziua Internațională a Vieții Sălbatice, ne-am gândit să profităm de ocazie și să îți facem chef de ieșit în natură.
Iată unde trebuie să mergi măcar o dată în viață.
- Parcul Natural Piatra Craiului
Aflat la granița dintre județele Brașov și Argeș, Parcul Natural Piatra Craiului este unul dintre cele mai impresionante zone montane din România. Aici, poți face drumeții de neuitat, admira peisaje uluitoare și întâlni o gamă variată de animale sălbatice, cum ar fi capra neagră, ursul brun și vulturul.
Foto: https://romaniasalbatica.ro/, Vedere de la Vârful Ascuțit, Dan Dinu
-
Rezervația Naturală Retezat
Situată în județul Hunedoara, dar și în Caraș - Severin și Gorj, rezervația Retezat este una dintre cele mai mari și mai importante zone protejate din România. Aici, vei găsi o gamă variată de animale și plante rare, precum și vârfuri montane spectaculoase și lacuri glaciare.
Foto: https://romaniasalbatica.ro/, Vârful Custura, Șerban Sîmbotelecan
-
Rezervația Naturală Cheile Turzii
Situată în județul Cluj, în extremitatea estică a Munților Apuseni (Munții Trascău), această rezervație naturală este cunoscută pentru cheile spectaculoase formate din rocă calcaroasă și pentru râul care le străbate. Aici, poți vedea o gamă variată de specii de animale și plante, precum și peșteri și galerii subterane fascinante.
Foto: Facebook și cheileturzii.ro.
-
Lacul Sfânta Ana
Unicul lac din Europa Central-Estică format pe fundul craterului unui vulcan stins, Lacul Sfânta Ana este situat în județul Harghita, în Masivul Ciomatu. Flora și fauna bogate, dar și zona înconjurată de pădure, fac ca locația să fie excelentă pentru a înțelege adevăratul farmec al vieții sălbatice.
Foto: Facebook/Szent Anna tó - Lacul Sfânta Ana.
-
Mestecănișul de la Reci
Cea mai întinsă arie protejată din județul Covasna, Mestecănișul din comuna Reci poate fi vizitat în orice anotimp. Este o zonă caracterizată de complexitate floristică, faunistică și geologică. Dar toată lumea este de acord că frumusețea rară a sitului este dată de pădurea de mesteceni, la care poți să adaugi și farmecul mlaștinilor, pe lângă varietatea de plante și animale care trăiesc aici.
Foto: https://romaniasalbatica.ro/, Mesteceni, Dan Dinu.
Așadar, Transilvania este o destinație minunată pentru oricine iubește natura și viața sălbatică. Aceste cinci rezervații și situri naturale sunt doar câteva dintre cele mai impresionante locuri pe care le poți vizita în această regiune a României. Așadar, ia-ți rucsacul, îmbracă-te adecvat și pornește într-o aventură neuitată în mijlocul naturii!
Neapărat să lași curățenie în urma ta și să ai grijă să nu îți faci simțită prezența. Și mai gândește-te și că poți să îți planifici vacanța în zonă folosind vouchere de vacanță!