România rurală: 4 sate tradiționale care te vor fermeca

România rurală: 4 sate tradiționale care te vor fermeca
România este locul perfect dacă vrei vacanțe autentice și pitorești, pentru că farmecul satelor tradiționale este greu de egalat. Uite patru idei pentru următoarea ta escapadă!

România este locul perfect dacă vrei vacanțe autentice și pitorești, pentru că farmecul satelor tradiționale este greu de egalat. Așa că dacă vrei să scapi de agitația orașului, de stresul lumii digitale și să te lași purtat într-o viață simplă și plină de sens, atunci trebuie să le dai o șansă acestor locuri pentru următoarea ta vacanță. 

Descoperă, așadar, esența rurală a României, în aceste 4 sate tradiționale: 

Viscri – locul care a cucerit până și un rege cu frumusețea lui

Satul Viscri este unul dintre cele mai celebre sate din România datorită Regelui Charles, care l-a vizitat ori de câte ori a avut ocazia. Dar nu e de mirare că a ales acest loc pentru vacanțele sale. Monarhul a găsit aici ceva autentic și peisaje de poveste. 

În Viscri există și biserica fortificată patrimoniu UNESCO, dar locul te cuceri pe loc prin străduțele sale pietruite, casele vechi de secole și atmosfera de pace. 

Foto: Facebook/Centrul comunitar Viscri

Ciocănești – un loc cu un farmec aparte și tradiții deosebite

Ciocănești, situat în Bucovina, este un sat renumit pentru casele sale pictate cu motive tradiționale. 

O vizită aici trebuie să te aducă neapărat la Muzeul Național al Ouălor Încondeiate, prin Munții Suhard și pe Muzeul Etnografic. 


Foto: Facebook/Etnocultura

Breb – un paradis în Maramureș 

În inima Maramureșului, satul Breb te așteaptă cu o atmosferă de basm, unde tradițiile sunt păstrate cu sfințenie. Aici, vei găsi case de lemn cu porți sculptate manual, oameni ospitalieri și peisaje de vis.

Pe lângă asta, deliciile maramureșene nu trebuie să lipsească din meniu, începând cu horinca și plăcinta cu brânză și smântână. 

Foto: maramures.org

Rimetea - satul transilvănean de poveste

Situat într-un cadru natural deosebit, Rimetea, acest mic sat tradițional te va fermeca de la prima privire. Are case pitorești și peisaje spectaculoase. 

Dacă ești pasionat de drumeții sau ciclism, vei avea numeroase trasee disponibile pentru a explora această zonă de o frumusețe sălbatică. 

Foto: Facebook/Comuna Rimetea

3 sfaturi pentru o experiență autentică și sustenabilă: 

  1. Cazează-te la localnici: Alege să stai în case tradiționale sau pensiuni de familie, pentru a trăi cu adevărat experiența rurală.
  2. Participă la activitățile locale: Fie că este vorba de strânsul fânului, prepararea mâncărurilor tradiționale sau învățarea meșteșugurilor, implicarea în viața satului îți va oferi amintiri de neuitat.
  3. Respectă tradițiile și mediul: Fii un turist responsabil, respectă obiceiurile locale și contribuie la protejarea naturii și a patrimoniului cultural.

Dacă așteptai un semn că o vacanță la sat este ceea ce ai nevoie, atunci acesta este! Indiferent de satul pe care îl alegi să-l vizitezi, vei descoperi că România rurală are o magie aparte. Fă-ți bagajele și pornește într-o călătorie de neuitat prin satele tradiționale ale României!

Află tot ce te interesează despre voucherele de vacanță

Dacă ești beneficiar de vouchere de vacanță (sau, cum ne place nouă să le spunem – tichetul spre experiențe de neuitat), intră aici să fii la curent cu ceea ce contează!

Postări recente

×

Îți place ceea ce vezi? Alătură-te grupului nostru de Facebook special creat pentru călători cu vouchere de vacanță și descoperă destinații de vis și oferte exclusive pentru experiențe memorabile!