Top7
TOP7: obiective turistice din județul Cluj

Dacă ești, asemenea nouă, iubitor de călătorii și îți plac destinațiile clasice, dar și cele mai puțin cunoscute, află că ai ajuns în locul potrivit. Astăzi, pe blog.stayhere.ro, îți prezentăm 7 obiective turistice pe care să le vizitezi musai dacă ajungi în județul Cluj.
1. Castelul Bánffy de la Bonțida
Aflată la aproape 30 de kilometri de municipiul Cluj Napoca, locația este renumită mai nou datorită festivalului „Electric Castle”. Dar este de subliniat că este un obiectiv cu o istorie fascinantă. De exemplu, știai că, pe vremuri, era cunoscut ca „Versailles-ul Transilvan”? Sau că este unul dintre cele mai semnificative ansambluri arhitecturale din Transilvania? Deși a ajuns aproape în ruină la sfârșitul anilor ׳90, în prezent se află în restaurare.
Foto și detalii: https://www.facebook.com/BanffyCastleBontida
-
Salina Turda
Salina Turda trebuie să fie inclusă în rândul locațiilor pe care trebuie să le vizitezi măcar o dată în viață. Este, așa cum notează și pagina web a obiectivului, „cel mai spectaculos subteran din lume, modelat de oameni”. Se află la 120 de metri adâncime în mina de sare, care a fost la un moment dat principala sursă pentru Transilvania. Are peste 680.000 de vizitatori anual.
Foto și detalii: https://www.salinaturda.eu/
-
Lacul de acumulare Tarnița
Aflat între comunele Râșca, Mărișel și Gilău, la 15 km de municipiul Cluj-Napoca, Lacul Tarnița este una dintre cele mai apreciate zone turistice din județul Cluj. Are o suprafață de aproximativ 215 ha, o lungime de peste 8 km și o adâncime maximă de peste 70 de metri. Este alimentat de apele Văii Someșului Cald (unul dintre afluenții Someșului Mic). Aici se poate pescui, înota și sunt organizate și plimbări cu barca.
Foto și detalii: https://visitcluj.ro/tourist_spot/lacul-tarnita/
-
Grădina Botanică din Cluj-Napoca
Grădina Botanică a Universității „Babeș Bolyai” a fost fondată în 1920 de profesorul Alexandru Borza. Servește acum ca loc de învățare pentru studenți, dar este totodată și un spațiu fascinant pentru vizitatori. Are o suprafață de 14 hectare și găzduiește plante provenite de pe toate meridianele Terrei. Găsim aici și șase sere, în care sunt cultivate plante ecuatoriale, tropicale și subtropicale.
Foto și detalii: https://visitcluj.ro/tourist_spot/gradina-botanica-alexandru-borza-si-muzeul-botanic-ubb/
-
Cascada Vălul Miresei
Oficial poartă denumirea de „Cascada Răchițele”, fiind aproape de localitate cu acest nume, dar este mai degrabă recunoscută sub numele de „Vălul Miresei”. Este una dintre cele mai renumite cascade din România și pentru frumusețea locației, dar și pentru că apa are o cădere de aproximativ 30 de metri.
Foto și detalii: https://visitcluj.ro/tourist_spot/cascada-rachitele/
-
Muzeul Etnografic al Transilvaniei
Primul muzeu etnografic înființat în România se află în Cluj-Napoca. Anul acesta, pe 1 ianuarie, a împlinit un secol de existență. Deține zeci de mii de mărturii ale civilizaţiei tradiţionale din spaţiul românesc. Aici sunt organizate multe expoziții, dar și alte tipuri de evenimente, cum ar fi concerte. Anul 2023 va fi anul acestui obiectiv turistic, având în vedere că sunt pregătite acțiuni care să marcheze cei 100 de ani de viață.
Foto și detalii: https://www.facebook.com/muzeul.etnografic.al.transilvaniei/
-
Pădurea Hoia Baciu
Pădurea Hoia Baciu este un loc unde minunile naturii își dau întâlnire cu legendele și întâmplările paranormale. Se află în partea vestică a municipiului Cluj-Napoca, în apropierea Parcului Etnografic „Romulus Vuia”. Pădurea este întinsă pe circa 300 de hectare. Este numită după un cioban dispărut în pădure cu o turmă de 200 de oi.
Foto și detalii: https://visitcluj.ro/tourist_spot/padurea-hoia/
Dacă ajungi în județul Cluj, nu ezita să dai o fugă și în vecini, adică în Sălaj, Maramureș, Bistrița-Năsăud, Mureș, Alba sau Bihor.
Intră și pe paginile de Facebook și Instagram Transilvania Magică și fii conectat la frumusețile de aici!