TOP7: obiective turistice în județul Brașov

TOP7: obiective turistice în județul Brașov
Braşovul este renumit pentru aerul său medieval. Dacă municipiul este destul de cunoscut, judeţul are încă multe enigme ce trebuie descoperite. Cele mai frumoase locuri din judeţul Braşov vă aşteaptă!

Cele mai frumoase locuri din judeţul Braşov includ renumitele cetăţi Bran, Râşnov şi Rupea. Aşadar, iată cele mai importante obiective turistice din județul Brașov!

1. Cetatea Râșnov

Cetatea Râșnov se numără printre cele mai bine păstrate ansambluri fortificate din Transilvania. Emblema Râșnovului așteaptă turiștii cu atmosfera medievală de acum 800 de ani. Zidurile clădirilor, străzile înguste și structura cetății transpune atmosfera din vremurile medievale. Cetatea oferă turiștilor oportunitatea de a se întoarce pentru un moment în vremurile de mult apuse. Una dintre atracțiile principale ale cetății Râșnov este fântâna, care amintește de condițiile de trai de acum 800 de ani.

 

Cetatea Rasnov, judetul Brasov. Unul dintre cele mai bine pastrate ansambluri fortificate din Transilvania, cu o atmosfera medievala

Foto: https://cazarerasnov.ro/

 

2. Castelul Bran

Este unul dintre cele mai importante obiective turistice din județul Brașov, dar şi din România. Castelul se situează la mai puțin de 30 km de Brașov, construit pe o stâncă, într-un amplasament cheie din punct de vedere strategic. El adăpostește muzeul Bran, ce se întinde pe cele patru etaje ale castelului. Aici se regăsesc colecții de ceramică, mobilier, arme și armuri. În curtea castelului se află un mic muzeu al satului, cu case tradiționale din regiunea Rucăr-Bran. Motivul principal pentru care turiştii străini aleg să viziteze Castelul Bran este reprezentat de legendele care s-au creat în jurul acestuia.

 

Castelul Bran, Muzeul Bran, colectii de ceramica, mobilier, arme si armuri

Foto: https://www.outdooractive.com/

 

3. Satul Viscri

Viscri a devenit cunoscut în întreaga Europă după ce prinţul Charles, actualul Rege al Marii Britanii, a cumpărat o casă aici în 1996. Cel mai important obiectiv este spectaculoasa biserică fortificată săsească, inclusă în patrimoniul mondial UNESCO. Taxa de intrare este de 10 lei și se poate plăti doar cash. Pe lângă biserica în sine, care este o oază nesperată de răcoare, puteți urca și în turn, de unde veți admira satul de la înălțime. În curtea bisericii, găsiți și un muzeu cu diverse obiecte săsești: costume tradiționale, broderii, război de țesut. Urcând câteva trepte, ajungeți și în turnul unde se păstra slănina, unde sunt expuse și câteva obiecte din bucătăria tradițională a zonei.

 

satul viscri

Foto: https://loculdelageam.ro/

 

4. Poiana Brașov 

Poiana Brașov se află la o altitudine de 1.030 m la baza Masivului Postăvarul (1799 m). Accesul cu automobilul se face din Brașov sau cu autobuzul 20 din Livada Poștei pe o distanță de 12 km. Frumusețea peisajului, la care se adaugă dotările realizate la nivelul celor mai exigente cerințe ale turismului modern, au făcut din Poiana Brașov cea mai importantă stațiune de munte din România, recunoscută și pe plan internațional. Deține cea mai densă și modernă dotare turistică montană precum și cel mai mare domeniu schiabil din țara noastră.

 

Poiana Brasov, altitudine de 1030 m, cel mai mare domaniu schiabil

Foto: https://www.hotelambient.ro

 

5. Biserica Neagră

Trecută prin foc, readusă la viață de către brașoveni, Biserica Neagră se înalță în centru istoric al Brașovului ca un adevărat simbol al orașului. În prezent, Biserica Neagră, este una dintre cele mai importante obiective turistice din județul Brașov, deține cea mai bogată colecție de covoare anatoliene din întreaga Europă. Datând din secolele XVII și XVIII, covoarele au fost donate bisericii de către negustorii orașului la întoarcerea din orient, ca o mulțumire adusă lui Dumnezeu. Pentru a proteja culorile vii, ferestrele bisericii au fost prevăzute cu protecții împotriva razelor UV pentru a conserva covoarele în condiții cât mai bune.

 

biserica neagra, brasov, judetul brasov

Foto: https://coltisorderomania.ro/

 

6. Cascada Urlătoarea

Cascada Urlătoarea din Munţii Bucegi este una dintre cele mai spectaculoase din România, atât prin debit, cât şi prin înălţime (15 metri). Este un punct de atracţie pentru mii de turişti, mai ales că drumul către cascadă este considerat cel mai uşor traseu din Bucegi. Cascada Urlătoarea este o cascadă formată de pârâul Urlătoarea, aflată la altitudinea de 1100m, în apropierea traseului turistic care duce din Bușteni spre Platoul Bucegi pe Valea Jepilor. Se poate ajunge și din localitatea Poiana Țapului. În afara principalei căderi de apă (15 metri), există și alte căderi de apă mai mici, desfășurate pe câteva zeci de metri mai sus, pe cele două pâraie, Urlătoarea Mare și Urlătoarea Mică.

 

cascada urlatoarea, muntii Bucegi, cel mai usor traseu din Bucegi, formata de paraul Urlatoarea

Foto: https://www.hotelmarasinaia.ro/

 

7. Rezervația de urși de la Zărnești

Este cea mai mare rezervație de urși bruni din lume, reprezentând și cel mai mare proiect de bunăstare a animalelor din Europa. Aici, pe 70 de ha de pădure luxuriantă, pâraie și iazuri au adăpostul aprox. 100 de urși bruni salvați din captivitate. Cei mai mulți au fost salvați de la o viață crudă și abuzivă de captivitate. Fiecare urs din rezervație are o poveste impresionantă. Orice vizită, aici, la sanctuarul de urși de la Zărnești, poate fi o adevărată aventură. Pentru a vedea rezervația și altfel, puteți face o plimbare cu Trenulețul Libertății, care face mai multe opriri pe traseu. Aici pot fi observați urșii de la câțiva metri și puteți face fotografii.

 

Rezervația de ursi, Zarnesti

Foto: https://www.romanian-journeys.com/

 

Vizitați Transilvania!

Pentru alte obiective și atracții turistice importante vă propunem să vizitați județele Harghita sau Sălaj.

Află tot ce te interesează despre voucherele de vacanță

Dacă ești beneficiar de vouchere de vacanță (sau, cum ne place nouă să le spunem – tichetul spre experiențe de neuitat), intră aici să fii la curent cu ceea ce contează!

Postări recente

×

Îți place ceea ce vezi? Alătură-te grupului nostru de Facebook special creat pentru călători cu vouchere de vacanță și descoperă destinații de vis și oferte exclusive pentru experiențe memorabile!