Vacanța sustenabilă în familie: 5 beneficii pentru copii

Vacanța sustenabilă în familie: 5 beneficii pentru copii
Vacanța este oportunitatea perfectă pentru a crea amintiri de neuitat în familie. Dar poate fi, în același timp, și un mod plăcut de educare. Iar vacanța în destinații sustenabile, care își arată grija pentru natură și comunitățile locale, este perfectă pentru a da mai departe, generațiilor viitoare, lecții importante și inspirație.

Ne-am gândit, în contextul în care vine vara, dar și 1 Iunie - Ziua Internațională a Copilului, să îți prezentăm cinci beneficii pe care le poți avea dacă mergi împreună cu cei mici ai tăi în vacanțe sustenabile: 

  • Conștientizarea importanței conexiunii cu natura 

În ultimul timp, uităm, parcă, faptul că și noi, oamenii, suntem parte din natură. Nu doar că ne place, dar avem nevoie să fim în sânul ei, să ne încărcăm cu soare, aer curat și energie bună. 

Conexiunea cu natura este una pe care trebuie să o menținem vie dacă vrem să fim sănătoși. Iar vacanțele sustenabile sunt modalități de a întreține această legătură. Și cum să le arătăm copiilor cât e de important să fim în natură, dacă nu prin exemplul propriu? 

  • Promovarea creativității și a curiozității

O vacanță care promovează dragostea pentru mediu și natură este și o ocazie perfectă pentru a explora în afara zonei de confort. Iar aceasta este calea spre creativitate și curiozitate. 

Putem, alături de cei mici, să investigăm insecte, plante sau diverse fenomene naturale. Reușim astfel să stimulăm gândirea critică și capacitatea de rezolvare a problemelor, care sunt competențe esențiale pentru viitor. La fel de esențiale ca grija pentru natură. 

  • Respect pentru comunitățile locale 

Vacanțele sustenabile sunt cele care includ, în experiența lor, și deschidere spre comunitățile locale. Și ce este mai frumos decât să descoperi, alături de copiii tăi, alte familii, alte stiluri de viață, alte feluri de a fi? Orice astfel de experiență poate contribui pozitiv la creșterea copilului tău. Așa că atunci când alegi o vacanță sustenabilă, ieși în comunitate și cunoaște tot ce are ea de oferit. 

  • Lecții live de istorie și geografie 

Nu doar creativitatea și curiozitatea pot fi zgândărite în vacanțele sustenabile, ci și cunoștințele de istorie și geografie. Puteți învăța împreună cu cei mici despre trasee speciale din zonă, despre istoria locului, povești speciale din viața comunității și multe altele. 

Muzeele și casele cu arhitecturi speciale reprezintă alte puncte comune care vă pot face vacanța și mai interesantă! 

  • Un plus de responsabilitate 

Poate unul dintre cele mai importante avantaje cu care vine o vacanță sustenabilă în relația cu familia ta este înțelegerea comună că responsabilitatea față de natură este a noastră, a tuturor, de la mic, la mare. 

Prin activități care presupun implicare și distracție, legătura cu mediul înconjurător devine mai profundă pentru toată lumea. 

 

Așadar, vacanța sustenabilă nu protejează doar mediul, ci ajută la formarea unor copii curioși, creativi, atenți cu natura și implicați în grija față de aceasta. Toate doar argumente excelente de care să ții cont când îți alegi următoarea vacanță.

Află tot ce te interesează despre voucherele de vacanță

Dacă ești beneficiar de vouchere de vacanță (sau, cum ne place nouă să le spunem – tichetul spre experiențe de neuitat), intră aici să fii la curent cu ceea ce contează!

Postări recente

×

Îți place ceea ce vezi? Alătură-te grupului nostru de Facebook special creat pentru călători cu vouchere de vacanță și descoperă destinații de vis și oferte exclusive pentru experiențe memorabile!